Veelgestelde vragen

FAQ

Vragen over ballonvaren?

De meeste gestelde vragen en antwoorden vindt u hier. 

Doordat de ballon net zo snel gaat als de wind, is het niet koud in de mand. Daarom adviseren wij u normale ‘vrijetijdskleding’ of ‘wandelkleding’ te dragen. Wel is het aan te raden stevige schoenen of laarzen aan te trekken. Hoge hakken zijn hier niet van toepassing!!

U hoeft geen aparte verzekering af te sluiten. Al onze passagiers zijn gedurende de vlucht verzekerd ! Onze vloot is gloednieuw en al onze uitrustingen beantwoorden aan de strengste veiligheidsnormen. 

Neen, het is even warm in de ballon zoals je op de grond in de zon uit de wind staat.

Dit is afhankelijk van de windsnelheid dit gaat van 10 tot 25 km.

Elk seizoen heeft zijn charmes. In het voorjaar zie je alles bloeien en de mensen komen terug buiten. In de zomer hebben we prachtige zomerse avonden. En in de herfst hebben we prachtige en kleurrijke bossen.

We raden aan vanaf 7 jaar, onze oudste passagier was 97 jaar.

Neen, er is geen wifi, je hebt wel mobiel netwerk tot ongeveer 800 meter. Je moet natuurlijk genieten van het uitzicht en het avontuur en niet van je telefoon.

Geen zorgen!  Je hebt in een luchtballon geen hoogtevrees doordat je geen rechtstreeks contact hebt met de grond. Ook zijn luchtballonnen stabiel en bewegen deze niet in de lucht.

Een luchtballonvaart is heel weersafhankelijk. Bij onweersbuien, regen, en te veel wind wordt een ballonvaart geannuleerd. De eindbeslissing ligt bij de piloot zelf. Dit is soms een ontgocheling voor de passagiers maar veiligheid is onze hoogste prioriteit!

Ballonvaren is niet gevaarlijk, daar wij steeds varen met de beste materialen die jaarlijks onderhouden en gekeurd wordt door een erkende werkplaats.  We hebben hoog opgeleide piloten en crew  met jarenlange ervaring in binnen en buitenland.