Info ballonvaart

standaard ballonvaart

Hoe verloopt een ballonvaart?

Ballonvaren is een indrukwekkend avontuur en een unieke en waardevolle belevenis. In het tempo van de wind zich laten voortbewegen en op die manier genieten van het landschap.

Een tocht over de steden en dorpen, wonderbaarlijke landschappen en wellicht bekende plekjes.

Safety first

Veiligheid primeert bij elke ballonvaart.

+30j ervaring

Onze ervaren piloten weten wat ze doen.

Min. 1 uur varen

Voldoende tijd om te genieten van de vlucht.

Glas champgane

Elke vlucht ronden we af met een heerlijk glas.

weersomstandigheden

Wanneer kunnen we varen?

Nick Vermeulen vaart gedurende het hele jaar op elke gewenste dag. 24h voor de ballonvaart wordt er begonnen met het inschatten van de weerssituatie. Op de dag zelf controleren de weersomstandigheden via verschillende internet sites en radarbeelden. 4h voor opstijgen nemen we een beslissing en wordt er contact opgenomen met de passagiers. In geval van twijfel kan de vertrektijd worden uitgesteld naar het start gereedmaken van de ballon.

Wij varen niet bij regen, te veel wind en een beperkt zicht omdat wij willen dat je ten volle kunt genieten van je vaart. Indien de condities niet aan de voorwaarden voldoen, wordt naar een andere datum verplaatst.

verloop ballonvlucht

Hoe varen we met de luchtballon?

De unieke belevenis van een ballonvaart start vanaf een in overleg te bepalen startplaats. Op deze plaats wordt U ontvangen door de ballonvaarder en zijn ballonteam. De ballon wordt in 30 tot 45 minuten opgebouwd. Op zich is dat een spectaculaire ervaring. En dan kan het avontuur beginnen. Als de omstandigheden het toelaten, vaart u minimaal één uur (en kan uitlopen tot 1u30 ) op verschillende hoogtes. In die tijd, afhankelijk van de windsnelheid en landingsmogelijkheden leggen we zo’n 5 tot 40 kilometer af.

Het wordt een combinatie van rust, prachtige vergezichten naar alle kanten en ook een beetje spanning. Zeker wanneer de landing ingezet wordt op een daarvoor geschikte plaats. Het grondteam weet door middel van radiocontact waar de ballon is geland en zal ook spoedig ter plekke zijn.

Prijzen

Bij 6 en 8 personen hebt u de ballon privé voor uw gezelschap

Contacteer ons voor een aangepaste offerte voor grotere groepen.

Na de landing

Champagne als afsluiter?

Na het inpakken van de luchtballon klinken de passagiers met een glaasje champagne en genieten van een versnapering. Familie en vrienden die de ballon volgen tot bij de landing kunnen tevens genieten van een pilsje of een frisdrank. Zo kan er nog gezellig nagepraat worden over de onvergetelijke ervaring die je zonet hebt meegemaakt. Iedere passagier krijgt dan ook zijn certificaat van ballonvaarder aangeboden. Als afsluiter bekijken we nog samen de foto ’s die genomen zijn tijdens de vaart van buitenaf de ballon.

Graag eens meevaren?