BALLONVAREN HOE GAAT DAT?

Wat?

Ballonvaren is een indrukwekkend avontuur en een unieke en waardevolle belevenis. In het tempo van de wind zich laten voortbewegen en op die manier genieten van het landschap. Een tocht over de steden en dorpen, wonderbaarlijke landschappen en wellicht bekende plekjes.

Wanneer?

Nick Vermeulen vaart gedurende het hele jaar op elke gewenste dag. 24h voor de ballonvaart wordt er begonnen met het inschatten van de weerssituatie. Op de dag zelf controleren de weersomstandigheden via verschillende internet sites en radarbeelden. 4h voor opstijgen nemen we een beslissing en wordt er contact opgenomen met de passagiers. In geval van twijfel kan de vertrektijd worden uitgesteld naar het start gereedmaken van de ballon. Wij varen niet bij regen, te veel wind en een beperkt zicht omdat wij willen dat je ten volle kunt genieten van je vaart. Indien de condities niet aan de voorwaarden voldoen, wordt naar een andere datum verplaatst.

Waar?

De unieke belevenis van een ballonvaart start vanaf een in overleg te bepalen startplaats. Op deze plaats wordt U ontvangen door de ballonvaarder en zijn ballonteam. De ballon wordt in 30 tot 45 minuten opgebouwd. Op zich is dat een spectaculaire ervaring. En dan kan het avontuur beginnen. Als de omstandigheden het toelaten, vaart u minimaal één uur (en kan uitlopen tot 1u30 ) op verschillende hoogtes. In die tijd, afhankelijk van de windsnelheid en landingsmogelijkheden leggen we zo'n 5 tot 40 kilometer af. Het wordt een combinatie van rust, prachtige vergezichten naar alle kanten en ook een beetje spanning. Zeker wanneer de landing ingezet wordt op een daarvoor geschikte plaats. Het grondteam weet door middel van radiocontact waar de ballon is geland en zal ook spoedig ter plekke zijn

Champagne?

Na het inpakken van de luchtballon klinken de passagiers met een glaasje champagne en genieten van een versnapering. Familie en vrienden die de ballon volgen tot bij de landing kunnen tevens genieten van een pilsje of een frisdrank. Zo kan er nog gezellig nagepraat worden over de onvergetelijke ervaring die je zonet hebt meegemaakt. Iedere passagier krijgt dan ook zijn certificaat van ballonvaarder aangeboden. Als afsluiter bekijken we nog samen de foto ’s die genomen zijn tijdens de vaart van buitenaf de ballon.

Kledij en verzekering?

Doordat de ballon net zo snel gaat als de wind, is het niet koud in de mand. Daarom adviseren wij u normale 'vrijetijdskleding' of 'wandelkleding' te dragen. Wel is het aan te raden stevige schoenen of laarzen aan te trekken. Hoge hakken zijn hier niet van toepassing!!
U hoeft geen aparte verzekering af te sluiten. Al onze passagiers zijn gedurende de vlucht verzekerd ! Onze vloot is gloednieuw en al onze uitrustingen beantwoorden aan de strengste veiligheidsnormen. Onze luchtballon is van Spaanse makelij en daarbij behoort Ultra Magic tot de top drie van de wereld !