De mand wordt uit de aanhangwagen gehaald en de brander op de mand geplaatst en vastgemaakt. Alle instrumenten worden geïnstalleerd.

De mand wordt platgelegd en de ballon wordt vastgemaakt aan de mand.

Voor het opblazen van de ballon wordt er een grondige briefing aan de passagiers gegeven, zodat ze weten wat mag en niet mag tijdens de vaart en het landen met de ballon. De nodige documenten voor de verzekering worden ingevuld en getekend.

Daarna wordt de ballon gevuld met koude lucht door middel van een krachtige ventilator, alle kabels in de ballon worden door de piloot nogmaals gekontroleerd, eenmaal de ballon volledig in vorm is wordt de lucht in de ballon verwarmd met de brander tot hij fier als iedere ballon rechtop staat.

Nu de ballon rechtop staat wordt nog een kontrolle door de piloot uitgevoerd, daarna kunnen de pasagiers in de mand plaatsnemen.

Wanneer iedereen in de mand heeft plaatsgenomen en klaar is om met de prachtige Nina ballon op te stijgen... dan opstijgen maar.....

Tijdens de vaart kan je genieten van de prachtige verzichten en de wonderbaarlijke landschappen.  Je komt op plaatsen waar je anders nooit komt !

Het mooie avontuur eindigt meestal in een weide of een veld waar geen gewassen op staan. De ballon wordt keurig terug ingepakt zodat hij klaar is voor een volgend avontuur! En nu nog een heerlijke après Ballooning met een glaasje champagne .